Акція "День зустрічі птахів"

2013-03-22

/Files/images/P3190599.JPG

В небі жайворонок в’ється,

В’ється, радісно співає –

Він весну нам сповіщає.

Бо яка ж то весна, коли не чути голосного щебетання пернатих? Здавна вважали, що весну приносять на своїх крилах перелітні птахи. Тому в Кир’яківській ЗОШ І-ІІІ ст.. з 4 по 22 березня пройшла Всеукраїнська акція «День зустрічі птахів». Головна мета акції: ознайомити учнів з перелітніми птахами півдня України, активізувати бажання дітей допомагати птахам: виготовляти годівнички, шпаківні; підвести до розуміння того, що птахи – наші друзі і їх необхідно оберігати. Участь в акції взяли учні 1-11 класів. В ході акції учні 1-4 кл. малювали малюнки про птахів, учні 5-11 класів випустили стіннівки про перелітніх птахів. Змістовними та яскравими були газети учнів 6,8,9 класів. В ігровій формі вчитель біології Хлистова А.А. перевірила знання учнів 8 та 9 класів про птахів, провівши біологічну гру «Щасливий випадок». Змагалися 2 команди – «Горобці» (8 кл.) та «Сороки» (9 кл.). Гравці у 9 геймах показали свої знання та вміння злагоджено працювати в команді. Перемогу здобула команда «Горобці».

Педагог-організатор Бондаренко І.М. провела в 1-4 кл. «Свято зустрічі птахів». Діти декламували вірші, співали пісень, переглянули мультфільм про Веснянку, заглянули до Червоної книги України та послухали спів пташок. А завершилося свято трудовою акцією «Найщедріша годівничка». Найщедріші годівнички та затишні шпаківні виготовили Погожих М. (1 кл), Миронов А. (2 кл), Гуцол А. (2 кл.), Вітковський А. (3 кл.). Хлопці 7 класу вивішали годівнички та шпаківні в Ювілейному парку школи, щоб пташки підживлювались і оберігали наш садочок.

Список пернатих, що зникають, поповнюється із сумною сталістю, - з лиця Землі зникло понад 160 їх видів і підвидів. У Європі під загрозою зникнення понад 50% птахів. Нам необхідно зберегти і примножити крилатих друзів, щоб майбутнє покоління бачило їх красу не тільки на картинках книжок, а й у природних умовах рідного краю. Тож приваблюйте птахів на свої поля, сади, городи, у міські парки, підгодовуйте взимку, влаштовуйте їм штучні гнізда – вони віддячать Вам сторицею.

Хлистова А.А.
вчитель біології

Кiлькiсть переглядiв: 523