Засідання МО округу

2014-12-21

23 грудня на базі Киряківської ЗОШ І-ІІІ ст. пройшло засідання вчителів-предметників Киряківського методичного округу. Для творчої і плідної роботи зібралися вчителі 4 шкіл: Киряківської, Петровосолониської, Надбузької, Веснянської.

Вчителі української мови і літератури провели науково – практичний семінар «Ефективне впровадження нових технологій як умова підвищення мотивації педагогів, рівня навченості та вихованості учнів і оволодіння комплексом умінь добувати і застосовувати знання на уроках української мови та літератури». Поділилися досвідом застосування нових технологій, методикою їх проведення, доцільністю. На практичній частині створили слайди презентацій до уроків літератури, а керівник Шередько О.О. ознайомила із здоровязберігаючими технологіями на уроках словесності.

Активну участь в засіданні взяли вчителі початкових класів. 14 педагогів поділилися своїм досвідом та ідеями щодо шляхів розвитку творчої особистості учнів: Вігура О.Ю. ознайомила з вправою «Емоції в склянці», Кондрашова Г.П. - з методом «Евристичний кубик», Талагей Т.Ю. розповіла про урок-картину. А ось Юркевич Р.М. розвивала творчі здібності самих вчителів і провела дидактичну гру «Круги на воді».

Вчителі біології та хімії розглянули теоретичне питання «Критерії оцінювання лабораторних та практичних робіт з біології учнів 6 класу». На практичній частині розв’язували ускладнені розрахункові задачі і задачі олімпіадного типу.

Активно і творчо за круглим столом попрацювала група вчителів математики. Під час роботи розглянули заплановані теоретичні питання. Керівник Деркач О.М. провела майстер-клас , а вчителі поділилися своїми напрацюваннями ьа успіхами.

За круглим столом під девізом «Творчість – могутній засіб розвитку людини» спілкувалися і вчителі світової літератури з питання «Розвиток творчих здібностей учнів на уроках світової літератури». У спілкуванні ділилися власним баченням, як запалити вогник творчо мислити, працювати, якими методами і прийомами цього досягти.

Методичними посиденьками відзначилося засідання вчителів історії. Вчителі обговорили проблему організації самостійної діяльності учнів та способи оцінювання навчальних досягнень учнів на уроках історії. Керівник Фрейчак Є.М. ознайомила присутніх із новинками в галузі інноваційних технологій.

Учителі англійської мови обговорили питання складання ЗНО в 2015 році та розглянули методичні рекомендації щодо вивчення іноземної мови в 3 і 6 класах.

Всі засідання пройшли творчо і цікаво. Вчителі розходилися з гарним настроєм і побажаннями зустрічатися в такій формі.

Кiлькiсть переглядiв: 177