День писемності

2017-11-09

/Files/images/DSC_0046.jpg

День писемності

9 листопада, у день Преподобного Нестора- Літописця ми відзначаємо День української мови та писемності. І це закономірно. Адже українська земля народила сина, який усвідомлював значення всього, що відбувалося на ній, прагнув зберегти національну пам'ять з вірою в те, що її не розгублять, а примножать нащадки.

Примножували любов до рідного слова і учні Кир’яківської ЗОШ І-ІІІ ст. Вранці на інформаційній хвилинці учні прослухали «Цікаві факти про Нестора-Літописця». Команди 5-7 класів позмагалися у квесті «Мова об’єднує Україну». Пройшовши 3 зупинки, на 4-ій отримавши допомогу класу, із завданнями справилися всі. Переможцями стали учні 7 класу. Збірні команди 3-4 класів «Розумники» і «Мовознавці» творчо і креативно виконували завдання інтелектуальної гри з української мови, яку підготувала педагог-організатор Матвеєва Н.С. Перемогла команда «Мовознавці».

"Нас багато. Ми різні. Але нас об'єднує спільна мета". Під таким девізом цього дня шкільну родину об'єднала цікава і така потрібна справа - написання диктанту національної єдності. Перевіряли знання орфографії і пунктуації учні, педагоги, батьки, представники громадськості.

А ще цього дня проходив І етап ХVІІІ Всеукраїнського конкурсу знавців рідної мови імені Петра Яцика. Учні 3-10 класів виконали завдання і за результатами визначено учнів, які представлятимуть школу на ІІ етапі Конкурсу.

Дякую всім за єдність і любов до українського слова!

Шередько Оксана,

вчитель української мови і літератури

Кiлькiсть переглядiв: 184