Поетична мандрівка в діліжансі

2018-05-24

/Files/images/12345.JPG

ХХІ століття – час, коли знову в моду входять літературні дискусії. Невимушена атмосфера, потріскування свічок. І, щоб долучитися до поетичних посиденьок, зовсім не обов’язково вдягати найкращу пишну сукню та їхати за тридев’ять земель. Достатньо завітати до киряківської сільської бібліотеки, де вас уже чекатиме затишний діліжанс, приємна компанія і … нова поетична збірка В.Фальова «Вновь озарение былым».

Дзвенить дзвіночок і учні 6-8 класів, зручно вмостившись, відправляються на діліжансі у поетичну мандрівку. А поряд з ними сидить незвичайний ( чи скоріше вже звичайний для нас) попутник – миколаївський поет і друг нашої бібліотеки Фальов В.Ф. Як завжди в дорозі розмова душевна і невимушена. Валерій Федорович розповідає про друзів дитинства і вчителів, про свої захоплення і перші проби пера, читає вірші і дає поради молоді. Учні 7 класу (Гончарук О., Унгуряну Л., Гуцол А., Фрейчак О., Крачун Л., Ханенко В.) декламують поезії з нової збірки під звуки прекрасних мелодій, які на піаніно виконує Ліпська Валерія, учениця Миколаївської музичної школи ім.Римського-Корсакова. Мелодія і поезія переплітаються, даруючи відчуття гармонії, спокою і затишку. Час подорожі спливає дуже швидко. Хтось ще не сформував питання до Валерія Федоровича, хтось обдумує свій наступний вірш. Всі, хто мандрував з поетом у діліжансі, на виході отримують закладинки з автографом такого чудового попутника. А маленькій талановитій Валерії та учням, які декламували вірші, Фальов В.Ф. подарував свої збірку з автографом. Ось і є тема наступного уроку літератури рідного краю у 2018-2019 н.р. Читачі киряківської сільської бібліотеки чекатимуть наступної зустрічі з Валерієм Федоровичем, бо такі моменти лишають у дитячих серцях тепло і радість від спілкування з відкритою і талановитою людиною.

Дякуємо бібліотекарю Гарагулі А.В. за незвичайний урок літератури рідного краю – поетичну мандрівку в діліжансі з Фальовим В.Ф. та Нероді Р.С. за фінансування нашої подорожі.

Шередько Оксана,

вчитель української мови та літератури

Кiлькiсть переглядiв: 217