У пам’яті навіки збережу

2013-10-25

/Files/images/документ112.jpg

28 жовтня виповнюється 69 років з дня визволення України від фашистських загарбників. Дорогою ціною завойоване наше щастя. Все далі в історію відходять жорстокі битви, проте, ми знову і знову дошукуємося джерел мужності, сили духу, самопожертви тих, хто зробив можливе і неможливе для досягнення перемоги. Життя і безсмертя мільйонів полеглих – ціна, яку заплатив народ за сьогоднішній мирний день, за щастя жити і творити.

В рамках відзначення цієї дати в Кир’яківській шкільній бібліотеці мав відбутися діалог-зустріч учнів 9,10 класів з ветераном ВВв Курилом Андрієм Савелійовичем. На жаль,за станом здоров’я, Андрій Савелійович не зміг прийти. Від його імені виступала його онука Ларіонова Дар’я, учениця 5 класу. Цікава і змістовна розповідь дівчинки про свого дідуся захопила учнів. Свою розповідь Даша підкріплювала фотографіями, демонструвала дідусеві нагороди.

Торопенко О.Л., вчитель предмету Захист Вітчизни, розповів учням про сучасний стан української армії, про перехід на контрактну основу. Кульмінацією діалогу за круглим столом стало виконання пісень про війну, про солдатів Олегом Леонідовичем під акомпонімент гітари.

28 жовтня учні зустрілися з Андрієм Савелійовичем біля пам’ятника загиблим односельцям. Діти привітали його зі святом, висловили слова подяки за подароване мирне життя, побажали здоров’я і сфотографувалися напам’ять.

Єніна Ніна Степанівна,

шкільний бібліотекар

Кiлькiсть переглядiв: 171